Stilul cottage pentru aranjamente interioare cu aer de fermă
Stilul cottage a aparut încă din anii 1700, când majoritatea lumii avea o fermă. În jurul anilor ’30 este momentul în care gospodăriile tradiționale au început să obțină electricitate și instalații sanitare.
Astăzi, acest stil tinde să fie pentru nostalgici. În anii 1930, bucătăriile erau cele mai mari spații din casă, iar astăzi, Stilul cottage se găsește, mai ales, in bucatarie.
Caracteristici:
- Fermecător: definiția „farmecului” și „caracterului”.
- Sofisticat: Stilul cottage este cald și sofisticat.
- Vechi: descoperirile din magazinul de antichitati și piesele de mobilier vechi sunt renovate pentru un plus de caracter.
- Imbinarea dintre nou si vechi: Stilul Cottage este o combinație de vechi și nou
Stilul cottage este rustic, dar cu mai mult farmec și linii curate. Acest stil este la modă acum. Acest lucru este probabil pentru că el combină vechiul cu noul într-un mod care este frumos și interesant. Adesea, paleta de culori este alcătuita din pereți albi, dulapuri și tavane cu grinzi expuse și lemn cald colorat.
Contrastarea podelei cu nuanta peretelui face ca podeaua să fie vedeta spectacolului. In ceea ce priveste parchetul pe care l-as alege, ar merge aspectul stejarului gri închis sau maro închis cu variații de culoare. Cu cât este mai variat, cu atât mai bine!
Stilul maritim
Acest stil a aparut încă din anii 1800. Totul a început cu acele case de la plajă din stilul New England, iar această estetică a mers mai departe. La începutul anilor 1800, America s-a extins de-a lungul liniei de coastă, iar mai târziu, în anii 1920, oamenii importanți au construit case de plajă (vile, mai degrabă). După cum vă puteți imagina, plajele au aerul fierbinte si umed, așa că bumbacul ușor, tapiteria și aerisirea au devenit apreciate în casă. Același lucru rămâne valabil și astăzi.
Caracteristici:
- Aspectul: gândiți-vă la eleganță
- Stilul East Coast: Reminiscent al caselor de plajă din stilul New England.
- Briză: Camerele sunt ușoare și aerisite.
- Panze ușoare: canapelele, paturile și scaunele capitonate completează aspectul.
- Got the Beach Blues: Schema de culori se aventurează spre alb, albastru și gri.
- Lemn brut: mobilierul neterminat din lemn păstrează stilul luminos și clasic.
Acest stil este ușor, aerisit, cu o mulțime de culori specific plajelor precum albul, griul, albastrul și bronzul nisipos. Întrucât plajele sunt de obicei fierbinți și călduroase, tapițeria este comună cu stilurile de coastă. Noptierele, mesele de cafea și alte accesorii ar trebui să aibă un aspect neterminat din lemn.
Pentru acest aspect, vă recomand o podea finisată ușor sau natural.
Stilul eclectic
Stilul eclectic a câștigat popularitate în Europa și în Rusia în anii 1830, iar mai târziu în anii 1890 în America. Practic, designerii s-au lovit de un zid când au încercat să creeze un nou „look”. Au simțit că totul fusese deja făcut până atunci și nu este nimic nou de creat. Ceea ce au decis, însă, a fost să ia piese din mai multe stiluri de design diferite și să le plaseze în aceeași cameră, creând stilul eclectic.
O persoană ar putea avea un scaun în stil Queen Anne lângă o masă de cafea modernistă, iar contrastul este ceea ce a făcut ca respectiva cameră să pară nouă și interesantă. Stilul de design eclectic depinde de un tip de „linie interioară”. Aceasta înseamnă că, deși camera are stiluri diferite, poate păstra aceleași culori sau forme ceea ce creează unitate.
- De toate: Eclectic este cunoscut sub numele de „catch-all”.
- Totul despre contrast: texturi, culori și modele sunt amestecate și contrastate pentru interes.
- Magazinul de țesături: o multitudine de țesături sunt prezente.
- Destul de ordonat: În ciuda a ceea ce pare, nu este un aspect dezordonat. Elementele sunt bine alese și menite să complimenteze un altul.
- Coeziune: prin potrivirea elementelor de design precum culoarea, modelul, textura și compoziția se realizează coeziunea dintre diferite stiluri.
Stilul eclectic tinde să combine aspecte diferite într-un aspect coeziv, dar totuși contrastant. Ai asorta un covor zebră cu scaune florale? In stilul eclectic, poți! Puneți impreună modele contrastante, precum și țesături contrastante. Creați coeziune prin compoziție și culoare. Cu un stil eclectic, puteți utiliza spectrul color, dar este recomandat să păstrați fundalul neutru și să lăsați mobilierul și accesoriile să vorbească de la sine.
Pentru un fundal modern și curat, aș sugera un aspect de gresie cu aspect de marmură sau o pardoseală cu o textură netedă, uniformă. Indicat ar fi sa iti doresti o pardoseală care să nu distragă atenția de la covorul zebră.
Stilul Shabby Chic
Shabby-Chic este un stil de design destul de nou. A început în anii 1980 odată cu aruncarea mobilierului vechi. Artizanii locali au început să colecteze piesele de mobilier, să le transforme și să le ofere o nouă viață.
Acest stil este originar din Marea Britanie și emană atmosfera caselor mari în care mobilierul vechi, vopsit, alături de culorile și texturile calme crează căldură și confort.
Numele stilului vine de la shabby (ponosit) – și chic. Este un stil foarte popular, pentru obtinerea lui nefiind nevoie de un buget mare, ci de multă creativitate. Principalele caracteristici sunt imperfecțiunile și frumusețea naturală.
Caracteristici:
- Antic: In piața de vechituri putem descoperi multe articole care pot fi transformate cu ceva imaginatie.
- Vintage: In cazul in care cuvântul de căutare preferat pe Pinterest este „vintage”, acest aspect este pentru tine.
- Interesant: lemnul imperfect și vopseaua șlefuită – un aspect obișnuit pentru shabby-chic.
- Pastelat: decorațiunile sunt în culori pastel, majoritatea fiind făcute de mână sau restaurate, cu multe flori, precum trandafiri sau lavanda, dar și cu oglinzi cu rame foarte ornamentate.
- Flori vintage: nu-ți fie frică de un imprimeu de flori vintage pe canapea, covoare sau scaune.
Vazele, materialele textile, tablourile vechi și alte obiecte artizanale se găsesc în casele decorate shabby chic.
Pentru acest stil, aș recomanda o pardoseală cu aspect vintage. Pentru un aspect de epocă în plus, alegeți un finisaj din lemn care să fie roșu sau galben în tonuri.
Stilul scandinav
Filozofia designului scandinav a debutat în anii ’30. Designul scandinav a cuprins inițial 5 state nordice: Danemarca, Finlanda, Islanda, Norvegia și Suedia. Scopul era să fie funcțional și minimalist. Designul scandinav spera să îmbunătățească viața oamenilor, oferindu-le zone de locuit bine concepute. Este practic. Filozofia lor se concentrează în jurul materialelor naturale, ceea ce face ca acest stil de design să fie unul ecologic.
- Minimalism: stilul scandinav este tot despre minimalism. Dacă nu servește unui scop, nu este în cameră.
- Formă și funcție: Totul în acest stil este foarte funcțional. Acesta servește exact scopului pentru care este proiectat.
- Culori: Albul și griul sunt culorile generale de fundal.
- Accente îndrăznețe: Cu toate acestea, nu este nimic greșit cu un accent îndrăzneț de galben, roșu sau o culoare la alegere.
- Mențineți-l curat: liniile simple și curate ar trebui să domine acest aspect.
Dacă esti o persoană minimalistă, cu dorința de a-ti declata viața, stilul scandinav este estetica potrivita pentru tine. Deși schema de culori generală este negru, gri, alb și alte culori neutre, adăugați un strop de culoare strălucitoare pentru interes, cum ar fi roșu sau galben.
Pentru acest aspect super curat, cea mai bună pardoseală este cea cu aspect de gresie pe un ton alb sau gri.
Stilul boem
Stilul boem are o istorie complicată. În primul rând, boemii au fost cunoscuți inițial ca o contracultură în Franța în anii 1800. Erau o cultură nomadă și artistică. Stilul boem este atașat de artiști, scriitori etc.
La începutul anilor 1900, stilul boem era un tip de contracultură împotriva regulilor rigide ale societății victoriene. (Așa cum ați observat, multe dintre aceste stiluri de design sunt o consecință împotriva societății victoriene.) În zilele noastre, stilul boem încă se bazează în contracultură, dar este mai strâns legat de „hippy-chic”.
Caracteristici
- Totul despre modele: modelele îndrăznețe domină aspectul general al camerei. Și nu iti fie teamă să le amesteci și să le potrivesti!
- Păstrează-l vibrant: sunt obișnuite culorile bogate, strălucitoare precum movul și roșul.
- Confortabil: pernele și covoarele sunt abundente în aceste spații. Este vorba doar despre confort.
- Diversitate: dacă esti un fan al blănii false, al lemnului și al metalelor, atunci acest aspect este pentru tine.
Stilul boem se referă la textile. Draperie mobilă, otomane și scaune cu o varietate de țesături și texturi. Blana sintetica este prietena tău aici, iar puful din țesătură este accesoriul.
Cu boem, ai putea alege un covor distractiv care să adauge textura casei tale.
În gama noastră Kronotex pot găsi o mare varietate de pardoseli potrivite stilului tău. Dacă ai nevoie de îndrumare, nu ezita să ne contactezi.