Datorită capacității sale de a arăta exact ca lemnul tare, ceramica sau piatra, laminatul este o opțiune excelentă. Parchetul laminat Kronotex este incredibil de durabil și ușor de întreținut însă, la fel ca orice tip de pardoseală, necesită curățare regulată.
Protejează-l
- Dacă se întâmplă să verși ceva pe parchet, ar fi indicat să il ștergi cat mai repede posibil
- Utilizează covorașe sub castronul cu apă sau mâncare al animalului de companie și sub scaunul înalt al micuțului.
- Evita să folosești produsele care se spune că oferă strălucirea. Acest lucru poate duce la o acumulare ceroasă, care este greu de eliminat.
- Oțetul este dezbătut pe scară largă. Acesta este un produs acid care nu este recomandat pentru suprafețele laminate. Cu toate acestea, unii oameni afirmă că folosirea unei cantități minime de oțet împreună cu apă fierbinte este una dintre cele mai bune metode de a îndepărta mizeria făcută de animalele de companie.
Sfaturi de întreținere
- Spală podelele în mod regulat. O mătură cu peri moi poate colecta majoritatea murdăriei, prafului și părului de la animalele de companie
- Pentru a accesa colțurile greu accesibile, utilizează dispozitivul cu perie moale al aspiratorului
- Mopul trebuie să fie doar umed, nu îmbibat, pentru a împiedica umiditatea să se scurgă în între plăcile laminate.
Sfaturi generale privind curățarea parchetului laminat
Este întotdeauna important să urmezi instrucțiunile de îngrijire oferite de producător pentru parchetul laminat. Dacă locuința în care tocmai te-ai mutat are pardoseală laminată, poți îngriji pardoselile prin măturare și aspirare. Aspiră sau mătură în aceeași direcție în care sunt așezate podelele pentru a colecta resturile care s-au acumulat între plăci.
Se recomandă spălarea ușoară atunci când ștergerea nu funcționează. Este important să ai grijă și să nu folosești prea multă apă atunci când speli cu mopul. Nu îți dorești ca apa să se scurgă sub plăci. Dacă a rămas apă în urmă după curățarea podelelor, folosește o cârpă din microfibră pentru a le usca.
Când dorești să cureți pardoseala cu mopul, asigură-te că ai două găleți de apă, una pentru apă murdară și una pentru apă curată. Dacă folosești n mop murdar pentru a curăța podelele, acesta va lasă dungi în urmă.
Apa fierbinte în care adaugi câteva picături de lichid de spălat vase, de obicei, este tot ceea ce îți trebuie pentru a curăța podelele laminate. Dacă preferi să utilizezi un produs de curățare, asigură-te că alegi o soluție aprobată, fabricată special pentru laminat. Evită să folosești produse acrilice, înălbitoare sau de ceară, deoarece aceste substanțe chimice pot deteriora finisajul podelelor.
Sfaturi pentru îndepărtarea petelor
Este întotdeauna cel mai bine să ștergi pardoseala imediat ce ai vărsat ceva. Din fericire, podelele laminate nu se pătează prea ușor. Cu toate acestea, dacă se pătează, există câteva remedii pentru aceste probleme. Prima opțiune ar fi să folosești un produs de îndepărtare a petelor care este aprobat de producător. De asemenea, poți alege ingrediente naturale care conțin praf de copt, săpun lichid sau puțin oțet pentru a elimina petele. Doar asigură-te că nu folosești bureți abrazivi deoarece acest lucru ar putea duce la zgârieturi permanente pe podea.
Pentru petele care ies mai greu, cum ar fi ceara de lumânare sau guma de mestecat, folosește întotdeauna un cuțit de plastic pentru a îndepărta cea mai mare parte înainte de a curăța zona cu o cârpă din microfibră. Pentru gudron și grăsime poți folosi băuturi minerale pe o cârpă moale pentru a freca ușor petele. Pentru creion, cerneală, lac de unghii sau lac de încălțăminte, poți utiliza o cantitate mică de alcool pentru a freca ușor petele înainte de a curăța zona cu un mop umed.