Nu mulți oameni se plâng că au prea mult spațiu – și nu e de mirare, deoarece camerele mari sunt ușor de decorat. Prin comparație, proiectarea camerelor mici, astfel încât acestea să nu pară chiar mai înghesuite, este o adevărată provocare. Aici am compilat câteva sfaturi utile pentru alegerea culorilor, mobilierului și a podelelor atunci când aveți doar câțiva metri pătrați de spațiu pentru a lucra cu.
Următoarele reguli generale disponibile pentru selectarea culorilor și mobilierului au rezultate bune:
- Culorile luminoase și reci pe pereți dau iluzia unei camere cameră mai mari și mai deschise. Lumina -albastră, de exemplu, face ca pereții să se retragă vizual. Mobilierul în aceeași culoare amplifică acest efect. Culorile întunecate, dimpotrivă, fac o cameră să piardă din adâncime.
- Mobilierul nu prea inalt face ca o camera sa para mai mare.
- Daca sunt minimaliste, decorațiunile ajuta camera sa nu para atat de aglomerata. Prea multe elemente decorative fac rapid camerele să pară mici și / sau aglomerate.
- Lumina adecvata este foarte importanta. Având mai multe surse de lumină, camera arată mai mare și definește accentele. Acest efect este cel mai pronunțat cu lămpile de podea mai înalte. Lumina indirectă este, de asemenea, excelentă. Nu se recomandă utilizarea unei singure lămpi de plafon cu o umbră mare.
- Oglinzile poziționate corespunzător pot, de asemenea, să facă o cameră mai mare, mai ales daca sunt amplasate vizavi de o fereastră.
Este mult mai greu să găsiți sfaturile potrivite cu privire la selectarea podelelor. Insa alegerea podelei afectează de asemenea modul în care este percepută dimensiunea unei încăperi. Podelele laminate de culoare deschisă, de culoare verde, precum decorurile Cutter Oak și Veranda ale seriei DYNAMIC, fac o cameră mai mare. Dar laminatul ar trebui să fie mai întunecat decât zidurile. Evitați covoarele mici și traversele.
Un truc extraordinar este alegerea mobilierului cu picioarele subțiri, deoarece oferă o vedere nestingherită a podelei și, astfel, contribuie și la lărgirea subiectivă a camerei. Dacă se vede mai mult din podea, efectul este unul de a face camera sa para mai mare si mai aerisita. Mobilierul iluminat din spate este de efect, facand sa para ca pluteste.
Dacă nu doriți să faceți acest lucru, asigurați-vă cel puțin că mobila este în aceeași culoare cu podeaua. Acest lucru creează impresia unui al doilea nivel și evită să dea aspect de camera supraincarcata.
Dacă aveți două sau mai multe camere destul de mici în apartamentul dvs., cel mai bine este să așezați același decor laminat în mai multe camere. Aceasta conectează spațiile mici și creează o impresie generală de spatiu.
Orientarea placilor joacă un rol important, de asemenea. Este mai bine să fie așezate în paralel cu laturile mai lungi ale camerei. Instalarea încrucișată are efectul opus, diminuând în schimb camera. Decorurile complexe de mozaic trebuie evitate, deoarece ele împart camera și fac să se micșoreze vizual. Decorurile mari de scânduri, precum cele din seria MAMMUT, influențează în mod pozitiv dimensiunea camerei.
Pentru a asigura o impresie de ansamblu bună, este important ca peretele, mobilierul, modelele și podelele să fie echilibrate armonios.