Cum să alegi pardoseala Kronotex care să se potrivească stilului tău: un ghid ușor pentru a descoperi care este stilul tău de design și ce tip de pardoseală vine in completare.
Probabil ai o idee despre ceea ce iti place pentru casa ta. De exemplu, atunci când faci cumpărături online pentru mobilă, poate gravitezi mai mult spre un stil decât spre altul. Stilul de pardoseală ar trebui să se potrivească și stilului de design. Majoritatea oamenilor au un tip de stil, dar poate că nu îl cunoști pe al tău.
Incercam sa cuprindem, pe parcursul a 2 articole, cateva tipuri diferite de stil: contemporan, modern, tradițional, industrial, cottage, maritim, ecletic, scandinav și boem. Vei descoperi că unele stiluri de pardoseală sunt mai bune decât altele pentru fiecare aspect unic.
Stilul Contemporan
Există o oarecare confuzie cu privire la contemporan versus modern. Când vorbim despre design, contemporanul și modernul sunt lucruri total diferite. Designul contemporan înseamnă „al momentului”. Acest stil de design este curat și îndrăzneț.
Planurile deschise de podea sunt de asemenea contemporane, precum și culorile neutre cu o culoare accent.
Caracteristici ale stilului contemporan:
- Când: stilul contemporan este „acum”.
- Indraznet si frumos: Este vorba despre accesorii. Fi îndrăzneț!
- Deschidere: spațiile deschise sunt importante în compoziție.
- Păstreaza-l simplu: Probabil doresti să eviți decorațiunile și piesele de mobilier curbe. Liniile simple sunt destinate contemporanului.
- Natural: pardoselile goale și netede. Poți renunta la covoare și aspectul aglomerat.
Aspectul contemporan este curat, neted, dar îndrăzneț. Decorează planurile deschise în stil contemporan. Dacă îți plac accentele de culoare din camerele tale, alege o podea neutră care arata ca lemnul sau gresia într-un finisaj ușor. Va face culorile să iasă în evidență și un finisaj ușor va face ca si camera ta să fie mai deschisă și mai aerisită – perfectă pentru acest stil.
Stilul Modern
Modernismul este o mișcare care a început la sfârșitul anilor 1800 și, în cea mai mare parte, a luat avant în anii 1920. Rădăcinile modernismului sunt cu siguranță mai vechi decât te-ai putea aștepta, dar asta nu înseamnă că este vechi. Modernismul este încă un stil foarte popular (de fapt, ador aspectul modern de la mijlocul secolului!) Și probabil l-ai văzut până acum. Inspirat de naturalețea elegantă a desenelor scandinave, designul modern a imitat practicile stilului minimalist și a sărbătorit funcționalul.
De ce minimalismul a devenit asa popular? Cu mult înainte de modernism era epoca victoriană, care era practic întunecată și plină de perdele lungi. Gândește-te la filmul tău istoric preferat (Crimson Peak, Lady in Black?) Pentru a simplifica, copiii victorieni au crescut, au devenit foarte rebeli și au inversat rapid totul. Au alungat perdelele, au măturat podelele și le-au aerisit. Nu-și doreau nimic strident și astfel s-a născut modernismul.
Caracteristici:
- Când: stilul modernist a început în anii 1920 și a trecut prin anii ’50.
- Păstreaza-l neutru: culorile neutre și materialele naturale sunt favorizate. Acest design favorizează simplitatea.
- Funcționalitate: Nu este nevoie de accesorii fructifere și inutile. Mobilierul trebuie să fie simplu și funcțional.
- Natural: aspectul lemnului natural este important. Designul modernist valorizează materiile prime.
- Culori neutre: Schemele de culori gri, maro sau alb în toată camera țin totul simplu și coeziv.
Acest stil favorizează aspectul simplitatea și funcționalitatea. Aspectul modern nu pierde spațiul și nu este innebunit dupa un plan deschis. Adesea, mobilierul este pe picioare de lemn pentru a oferi camerei un design mai deschis. Întrucât stilul modern se referă la materialul natural, vei dori aici o pardoseală cu aspect de lemn. O pată deculoare cenușie sau mai deschisă ar arăta grozav în acest stil.
Stilul tradițional
Stilul tradițional a început în anii 1700 și continuă până în zilele noastre. Îți amintești ce am spus despre victorieni? Acesta a fost stilul tradițional. Totuși, nu trebuie să fie întotdeauna întunecat și, astăzi, nu mai este!
Astăzi, stilul tradițional este pur și simplu cald și confortabil. Stilul tradițional tinde să fie mai formal, iar mobilierul arată european. Dacă recunoașteți expresia „Regina Anne” atunci când faceți cumpărături de mobilă, probabil știți care este stilul tradițional.
Caracteristici
- Cum se simte: reconfortant și clasic. Aceasta este fiecare estetică a showroom-ului.
- Fii plin: stilul tradițional se referă la confort.
- Mat si discret: Nu există piese moderne sau accesorii strălucitoare aici.
- Curbele primeaza: liniile ascuțite NU sunt aspectul de confort. Pentru un confort adevărat, aveți nevoie de mobilier cu margini rotunjite și curbe blânde.
- Aspect cald: răsfață-te cu tonurile calde pentru un loc confortabil și primitor.
- Lux: podelele mai întunecate adaugă căldură și lux unei camere.
Prin urmare, cel mai confortabil dintre stiluri este tradițional. Este adesea de natură atemporală, deoarece este acolo unde sunt toate amintirile tale. Gândește-te la canapeaua de catifea a mamei tale sau la fotoliul confortabil al tatălui tău. Mobilierul este moale, iar covoarele și pernele sunt abundente. Pereții pot fi culori din gama medie pentru a adăuga căldură camerei.
Stilul industrial
Începând cu anii 2000, aparut aparent de nicăieri, stilul industrial s-a născut și nu prezintă semne de oprire. De unde a venit? De ce le place oamenilor? Ei bine, există o mulțime de motive. În primul rând, orașele mai mari, cu locuințe mici sunt în stransa legatura. Orașele mari sunt destul de vechi și, din păcate, se găsesc clădiri abandonate, cum ar fi fabrici sau școli.
În loc să construiasca într-o locație nedorită, oamenii au început să transforme aceste clădiri industriale în locuințe. A fost o mișcare super inteligentă. Clădirile erau la prețuri ieftine și deja unde voiai să fie. A fost doar o sarcină pentru a fi renovate. Din fericire pentru toată lumea, oamenilor par să le placă conductele, metalul și cărămida.
Caracteristici
- Ultima generatie: Gândește urban pentru stilul industrial.
- Natural: Amestecul de materii prime precum lemnul și cărămida
- Reutilizare și reciclare: Lemnul recuperat și mobilierul recuperat, utilizat în mod unic
- Luminos: finisajele din ciment și metal sunt prezentate în mobilier și aparate.
- Tonurile calde de lemn cu o mulțime de zgârieturi și defecte sunt populare pentru acest aspect.
Industrial este un aspect urban, plin de viață. Este vorba despre materiile prime. Amesteca și potriveste metalul, lemnul, piatra și cărămida pentru un aspect distractiv. Dacă ai cărămidă expusă, las-o. Cumpără oțel inoxidabil atunci când poți și alege finisaje cromate pentru mobilă.
Acest aspect se potrivește bine cu pardoselile cu aspect de lemn sau gresie.
Va urma…